سبد خرید

عاشقان پیامبر اکرم (ص) تحت مدیریت رهبران دینی واکنش های مناسب نشان دهند

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی «منا نشر»، محمد سپهری مترجم «سیره صحیح پیامبر اعظم (ص)» در پی اهانت به پیامبر اکرم (ص) طی گفت و گویی با «منا نشر» در این باره اظهار نظر کرد که در ادامه می خوانید:
با توجه به اینکه این روزها اخبار ساخت فیلمی که در آن به پیامبر اکرم (ص) توهین شده، مسلمانان را خشمگین کرده است، دلیل اتفاقاتی از این دست را چه می دانید؟
اصولا جریان تقابل بین پیروان ادیان گوناگون وجود داشته و البته امروز حساسیت های سیاسی به این مسئله دامن زده است. بررسی تاریخ اسلام نشان می دهد از ابتدای بعثت پیامبر بین مسلمانان و سایر پیروان ادیان الهی تعامل برقرار بوده و با توجه به اینکه همه ادیان به محتوای مشترک توحیدی پایبند و معتقداند تنها در مواردی اندک نظیر جنگ های صلیبی مسائلی پیش آمده است، اما متاسفانه در دنیای کنونی صهیونیست ها با تفرقه افکنی میان پیروان یک دین یا ادیان متفاوت از ایجاد شرایط بحرانی سود می جویند.
با توجه به اینکه واکنش به این فیلم باعث شده در هفته های اخیر، عوامل آن تیتر نخست را در رسانه های گوناگون به دست آورند چقدر مبارزه با چنین اتفاقاتی را درست می دانید؟ و اصولا فکر نمی کنید مبارزه نتیجه عکس در پی دارد؟
درست است که اخبار مربوط به این فیلم و واکنش مسلمانان به آن باعث شده سازندگان آن در رسانه های داخلی و خارجی مطرح شوند اما از سوی دیگر زندگی مرگ آوری را برای آنان رغم زده است. واکنش درچهارچوب تعالیم دینی  البته طبیعی است، اما  درگیری خونین و آتش کشیدن سفارت خانه ها را تایید نمی کنم و آن را اقدام پسندیده ای نمی دانم. تعلیم ظریفت بالایی دارد. ما می توانیم با انتشار فیلم و کتاب در عرصه فرهنگی و مناظره در حوزه رسانه  با آثار مخرب چنین اقداماتی مبارزه کنیم. خشنونت شبهه انگیز است. مخالفان دین اسلام تلاش می کنند چهره ای خشن و غیراسلامی از آن به مردمان جهان نشان دهند ما نباید به گونه ای برخورد کنیم تا به خواسته آن ها جامه عمل بپوشانیم.
پیغمبر اسلام سنبل تعالیم الهی و آخرین فرستاده پروردگار است و مسلمانان به پیامبرشان علاقمنداند و نمی شود از عاشقان پیامبر انتظار سکوت داشت اما بهتر است آن ها تحت مدیریت رهبران دینی واکنش های مناسبی را چنین اتفاقاتی نشان دهند.
ترجمه کتب مختلف با موضوعاتی نظیر سیره و زندگی پیامبر اکرم(ص) و دین اسلام چقدر در تغییر نگرش مردم جهان به دین اسلام نقش دارد؟ و آیا ترجمه صرف کفایت می کند؟
کتب بسیاری درباره دین اسلام و پیامبر اکرم (ص) به زبان های گوناگون در سراسر جهان ترجمه شده است و مولفان بسیاری به زبان های رایج دنیا نظیر انگلیسی، عربی و فرانسه می  نویسند اما ترجمه و تالیف کافی نیست، ما برای معرفی دین اسلام به سایر کشورهای دنیا نیازمند حمیات نهادهای متولی فرهنگی هستیم. امروز شیوه های مختلف و ابراز متفاوت وپیشرفته ای برای انتقال عقاید و بیان مسائل وجود دارد و گاهی حتی نوشتن مقاله ای در 10 یا 20 صفحه در قالبی جدید و پسندیده می توان به شدت تاثیرگذار باشد.
امروز رسانه های کشورهای غرض ورز امکانات فراوانی دارندو در جذب مخاطب نیز به شدت موفق بوده اند، اما به نظر می رسد ما تا به امروز نتوانسته ایم چنین موقعیتی را به دست آوریم، برای برابری کردن با غرض ورزان نیازمند چه چیزهایی هستیم؟
پیش از هرچیز ما نیازمند مجموعه ای از متخصصان در عرصه های فرهنگی گوناگونیم کسانی که روش های تاثیر گذاری مناسب را می دانند و با ابزار مختلف آشنایی دارند. متاسفانه ما فاقد مدیریت لازمیم و نهادهایی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، ارشاد و نهادهایی که فلسفه وجودی اشان گسترش تعالیم دین مبین اسلام است باید سرمایه های لازم را در اختیار کاردانان قرار دهند تا بدین وسلیه مخاطبان غیرمسلمان جذب شده و با دین اسلام آشنا شوند. 
آیا تاکنون نویسنده مسلمان با نوشتن کتابی درباره دین اسلام و پیامبر اکرم(ص) توانسته است شهرت جهانی به دست آورد؟
خیر.
علت  را در کجا باید جستجو کرد؟
فکر می کنم بهتر است  نویسندگان مسلمان باردیگر دوره های نویسندگی را از سربگذرانند و همچنین تربیت نویسندگان جوان و خلاق نیز در حل این مشکل موثر است. برخی مولفان با سواد ما تنها به محتوا می اندیشند و حتی به ویراستار اجازه ویرایش اثرشان را نمی دهند و از مشورت با مختصصان پرهیز می کنند به همین دلیل کتابی که قرار است با 500 صفحه محتوای مفید وارد بازار نشر شود، در حجم 2000 صفحه چاپ شده و عمدتا مخاطب علاقه ای به خواندن چنین کتاب هایی ندارد و از طرفی زبان این کتاب ها بسیار صقیل و فهم آن دشوار است و همه این عوامل دست به دست یکدیگر می دهند و کمک می کنند که پیام نویسنده به درستی منتقل نشود. پس قالب ارائه اثر امری مهم است که غالبا نویسندگان به آن بی اعتنایی می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در حال بارگذاری ...
preloader