سبد خرید

کتاب هیاهو برای هیچ به قلم محمدرضا سرشار منتشر شد.

ویلیام فاکنر در آکسفورد می سی سی پی، در جنوب آمریکا متولد شد و در همان جا نیز پرورش یافت. خانواده ای که در رمان های او با نام سارتوریسها معرفی می شوند، طی چندین نسل در شهر آکسفورد و اطراف آن، فعالیت های سیاسی و بازرگانی داشتند.
او تحصیلات دبیرستانی را نیمه تمام گذاشت و هرگز آن را به پایان نرساند. خودش گفته است:«تعلیمات اولیه ام را در کتابخانه از همه رنگ پدربزرگم دیدم.»
فاکنر با شعر آغاز کرد، و اولین کتابی که از او منتشر شد، یک مجموعه شعر بود. سپس به نیواورلئان رفت و در یک روزنامه مشغول به کار شد. در آن شهر به شروود آندرسن، نوسنده بزرگ هموطنش، برخورد و سخت از او متأثر شد. نیز همان جا بود که اولین رمانش، مزد سربازان(1926) را نوشت، و شروود آندرسن آن را به چاپ رساند. این کتاب از تجربه های او در جنگ جهانی اول(1918)، زمانی که در نیروهای هوایی کانادا و بریتانیا خدمت می کرد، مایه گرفته است.
در سال 1929، پس از بازگشت به آکسفورد می سی سی پی، کتاب سارتوریس را نوشت. در این رمان بود که سرزمینی خیالی به نام یوکناپاتافا را آفرید، که مرکز آن جفرسن بود(یوکناپاتافا در روی نقشه، لافایت، و جفرسن، آکسفورد نام دارد)؛ و از آن پس، همین مکان خیالی و آدم های آن را، زمینه و موضوع داستان های خود قرار داد.
در همین سال، خشم و هیاهو را نوشت، که در همین مکان و با همان آدم ها شکل گرفته بود. این، همان اثری است که پانزده سال بعد، با افزوده شدن مؤخره (ضمیمه)ای به آن، جایزه نوبل را برای نویسنده اش به ارمغان آورد، و نام فاکنر را به عنوان بزرگ ترین نویسنده آمریکایی ربعِ دوم قرن بیستم، بلند آوازده کرد.
کتاب هیاهو برای هیچ به قلم محمدرضا سرشار به نقد و بررسی ساختار و درونمایه رمان مشهور «خشم و هیاهو» اثر ویلیام فاکنر ترجمه بهمن شعله ور می پردازد. بحث هایی که در این کتاب مطرح شده اند، عبارت اند از: خشم و هیاهو چگونه نوشته شد، خشم و هیاهو در کشور ما، زمینه های قبلی نگارش خشم و هیاهو، پیرنگ، سیر ماجراها، شخصیت ها، شیوه بیان، مضامین اصلی، درون مایه ها، زمان تاریخی، این همه توجه به زمان و تأکید بر آن چرا؟
اگرچه رمان خشم و هیاهو از زمان انتشارش در ایران(1338) تاکنون خوانندگان زیادی نداشته است، اما مورد اقبال خواص ادبیات در ایران بوده است و حتی به عنوان کتابی درسی برای آنان مطرح بوده است. چنین به نظر می رسد که شیوه بیان جریان سیال ذهن نخستین بار با همین اثر در ایران به طور عملی به نویسندگان ما شناسانده شد و طیفی قابل توجه از آنان را تحت تأثیر خود قرار داد. به گونه ای که لااقل دو داستان جنجالی شازده احتجاب، نوشته هوشنگ گلشیری و سمفونی مردگان کار عباس معروفی، با اقتباس کامل از این رمان پدید آمدند.
کتاب هیاهو برای هیچ: مروری بر ساختار و درونمایه رمان «خشم و هیاهو» اثر ویلیام فاکنر ترجمه بهمن شعله ور به قلم محمدرضا سرشار در قطع رقعی، 116 صفحه، 2500 نسخه و بهای 3000 تومان برای نخستین بار منتشر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در حال بارگذاری ...
preloader