مجموعه دو جلدی نقد آثار داستانی صادق هدایت منتشر شد.
“
به طور طبیعی، با گذشت سی و نه سال از مرگ نویسنده ای در قد و قواره صادق هدایت با حجم و کیفیت نوشته های او، نباید نیازی به نقد و بررسی مجدد آثارش در حد و اندازه یک یا چند کتاب توسط جمعی از منقدین باشد. اما با توجه به دبرخی بدفهمی ها یا غرض ورزی های ادبی و فرا ادبی و بعضی تلاش های وسیع صورت گرفته خارجی و داخلی در همچنان زنده و مطرح نگاه داشتن این نویسنده متعلق به دوران سپری شده و آثارش، آن هم اغلب به عنوان برجسته ترین نویسنده ادبیات معاصر ایران تاکنون – ولابد در آینده، تا بعد – و تأثیر این تبلیغات و جوسازی ها، موضوع، صورت دیگری به خود می گیرد. خاصه اگر توجه داشته باشیم که در میان انبوه آثاری که تحت عنوان نقد و بررسی یا معرفی آثار هدایت منتشر شده – و حجم آنها به دهها برابر نوشته های خودِ او می رسد – تقریباً شاهد نقد علمی بی طرفانه ای نیستیم.
با همین انگیزه بود که جمعی متشکل از داستان نویسان، منتقدین و پژوهشگران عرصه ادبیات داستانی، در سال 1382، مصادف با اعلام صدمین سالگرد تولد صادق هدایت از سوی بی بی سی، و آغاز موج تبلیغات وسیع راجع به او و آثارش و تجدید چاپ – رسمی یا غیررسمی تقریباً کلیه آثار او در کشور، در قالب حلقه نقد و گفتگو، بر آن شد که به عنوان یک وظیفه ادبی روشنگرانه، به بازخوانی و نقد علمی و منصفانه آثار این نویسنده، برای تعیین جایگاه واقعی اش در ادبیات معاصر کشور بپردازد.
در مجموعه دو جلدی نقد آثار داستانی صادق هدایت، کلیه مجموعه داستان های کوتاه صادق هدایت به صورت جمعی، نقد، و پس از ویرایش توسط محمدرضا سرشار، به عنوان آخرین کتاب از سلسله کتاب های نقد آثار داستانی هدایت، در دو جلد، قطع رقعی، 2500 نسخه، 660 صفحه و بهای 15000 تومان برای نخستین بار به زیور طبع آراسته شده است.
جلد اول شامل:
– کلاف کلافه؛ نگاهی کوتاه به زندگی صادق هدایت
– سلام پرلاشز! نقد مجموعه داستان «زنده به گور»
– این یک داستان عمیق روانکاوانه است؛ باور کنید!؛ نقد مجموعه داستان «سه قطره خون» قسمت اول
– هرگاه کلاژ، آنگاه داستان یا «آلن پو» هست، پس «من» هستم؛ نقد مجموعه داستان «سه قطره خون» قسمت دوم
– پریشان اندیشی ذهن پریشان؛ نقد مجموعه داستان «سایه روشن»
– قضیه بی قضیه؛ نقد مجموعه «وغ وغ ساهاب»
جلد دوم شامل:
– زنان سرزمین من! نقد مجموعه «علویه خانم و ولنگاری»
– منِ روشنفکرِ وامانده؛ نقد مجموعه داستان «سگ ولگرد»
– قرار بود نقدی مارکسیستی بر بورژوازیسم باشد…؛ نقد داستان بلند «حاجی آقا»
– آتش به سمت وطن!نقد داستان بلند «توپ مرواری»
– پراکنده؛ ولی با تم همیشگی؛ نقد کتاب «نوشته های پراکنده»
– فرانتس هدایت؛ نقد «پیام کافکا»(از کتاب «گروه محکومین»)
– بیشتر بخوانیم؛ آشنایی با چند اثر درباره آثار و افکار صادق هدایت
“