تشریح فعالیت های مجمع ناشران انقلاب اسلامی
“
سیدغلامرضا حسینی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره هدف از تأسیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی اظهار داشت: عرصه نشر کتاب، یکی از مهمترین عرصههای گسترش و تعمیق فرهنگ اسلامی به شمار میآید و به دلیل قابلیتهای رسانهای آن، همواره مورد توجه جبهه معارض انقلاب برای نفوذ اندیشهها و ادبیات ناسالم از این طریق بوده است، لذا غفلت از آن میتواند عواقب ناخوشایندی در حوزه فرهنگ ایجاد کند.
وی ادامه داد: ظرفیتهای قابل توجه مادی و معنوی ناشران مسلمان و انقلابی از جمله امکانات مالی، ظرفیتهای سختافزاری اعم از چاپخانه و داراییهای سرمایهای مانند فروشگاههای بزرگ و همچنین ظرفیت معنوی و فکری عظیم مبتنی بر اعتقادات اصیل و غنی اسلام و تمدن ایران میتواند منشأ خدمات مناسبی باشد. از این رو، مجمع ناشران انقلاب اسلامی با هدف حمایت و پشتیبانی از کتاب و کتابخوانی و ایجاد وحدت رویه و هماهنگی علمی و نظری برای اثربخشی هرچه بیشتر در فضای فرهنگی جامعه و بر مبنای اهداف و آرمانهای بلند انقلاب اسلامی در سال 1389 تأسیس شده است.
مدیر عامل سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درباره بررسیها و مطالعات انجام شده برای تأسیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: از دو سال قبل عدهای از فعالان عرصههای فرهنگی به ویژه در حوزه نشر در قالب نشستهای صمیمی فعالیت دقیقی را انجام دادند و به ارزیابی شرایط حاکم بر حوزههای مختلف نشر در بخش داخلی و بینالمللی و واکاوی دقیق مختصات نشر و رصد نقاط قوت و ضعف و … پرداختند. سرانجام این مجمع 24 آبان 1389، همزمان با هفته کتاب، فعالیت خود را آغاز کرد.
عضو هیأت مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی متخلص به مَنا، درباره این مساله که اغلب موسسات یا تشکلها در زمان تاسیس، بیانیهای صادر میکنند و چشماندازی از نحوه راهبردهای خود ارایه میدهند، گفت: پس از بررسیهای انجام شده و جمع بندی نظرات اعضا، نسبت سند چشمانداز و بیانیه مأموریت ترسیم شد.
وی با بیان این که چشمانداز شامل پنج بند اصلی است،
«مرجع تعاملات مؤثر ناشران عضو با دستگاههای مسوول» را از جمله ویژگیهای این چشمانداز برشمرد و ادامه داد: از دیگر سرفصلها میتوان «دارا بودن شبکه توزیع برتر و پایگاههای ترویجی قدرتمند در سراسر کشور و منطقه»، «مرجع سیاستگذاری تألیف و ترجمه آثار مناسب داخلی و خارجی»، «مهمترین جامعه شناخته شده ناشران بزرگ ایرانی در عرصه بینالملل» و «جامعه حداکثری ناشران همسو با اهداف انقلاب اسلامی» را نام برد.
حسینی با اشاره به بیانیه ماموریت مجمع ناشران انقلاب اسلامی یادآور شد: در این چشمانداز آمده است که مجمع با بهرهگیری از رهنمودهای راهگشای رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین استفاده بهینه از ظرفیتهای مادی و معنوی ناشران عضو و فعالان همسو با اهداف خود در عرصه نشر کتاب و کتابخوانی و ایجاد انسجام، وحدت رویه، تعامل و هماهنگی، همافزایی و برنامهریزی مشترک در راستای راهبردهای کلان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، بستر مناسبی برای ارتقای کیفیت محتوایی و فنی در عرصه تولید، ترویج و توزیع کتاب و شکلگیری بازارهای جدید با توجه به نیازهای متنوع، علمی، فرهنگی و اجتماعی جامعه اسلامی و برای مقابله با جبهه معارض در این عرصه خواهد بود.
وی درباره ترکیب هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی تصریح کرد: اکنون سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی، مرکز پژوهشهای سیمای جمهوری اسلامی ایران، انتشارات سروش، موسسه بوستان کتاب قم و انتشارات سوره مهر، اعضای هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامیاند.
عضو هیأت مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که «شرایط عضویت در مجمع چگونه است؟» اظهار داشت: ثبتنام در این مجمع از طریق پایگاه اطلاعرسانی www.mananashr.ir امکانپذیر است. همچنین یا دریافت فرمها و تکمیل مدارک و ارایه به دبیرخانه مجمع، سایر فعالان عرصههای فرهنگی نیز میتوانند به عضویت این مرجع درآیند.
وی شناسایی و توانمندسازی ناشران عضو، همافزایی در طراحیهای مشترک فرهنگی، ارتقای کیفیت محصولات، ایجاد زیرساختهای ترویجی و تبلیغی کتاب، ایجاد فضای هماندیشی ناشران همسو برای طراحی و بهینهسازی صنعت نشر، در معرض بودن کتاب، تهیه روند مطالعاتی مناسب، افزایش سرانه مطالعه، ارتباطات بینالمللی با ناشران برتر دنیا بهویژه ناشران همسو، حضور هدفمند در نمایشگاههای بینالمللی و… را از اهداف مجمع ناشران انقلاب اسلامی و اهداف شکلگیری این مجمع برشمرد.
حسینی درباره تعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان کامل فعالیتهای مجمع است و نسبت به صدور مجوزهای لازم برای انجام فعالیتها اقدام میکند. در نشستی که بین اعضای هیأت مدیره مجمع و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برگزار شد، ضمن تشریح فعالیتهای مجمع، راهکارهای تعاملات دوسویه بررسی شدند و معاونت امور فرهنگی حمایت خود را از مجمع ناشران انقلاب اسلامی اعلام کرد.
“