سبد خرید

کتاب دولت ملی در عصر جهانی شدن منتشر شد.

در کتاب حاضر، جهانی‏شدن به‌مثابه یک «پروسه» و نه پروژه در نظر گرفته شده که به‌تدریج، تأثیرهای خود را در حوزه‏های مختلف نشان می‏دهد و به تغییر چهره بسیاری از پدیده‏‏های سیاسی و اجتماعی منجر می‏شود.
هرچند عوامل مختلفی به رشد جهانی‏شدن کمک کرده‏اند؛ اما توسعه تکنولوژی‏ اطلاعات و ارتباطات و تسهیل مبادلات و انتشار اطلاعات در فضای جهانی، از مهم‌ترین دلایل پیشرفت جهانی‌شدن بوده است. پیش‌از‌این، امکان تبادل اندیشه‏ها و اطلاعات از ورای مرزها امکان‌پذیر نبود؛ اما با وجود شبکه جهانی اینترنت، به‌راحتی، افکار، اندیشه‏ها و عقاید و در پی آن فرهنگ‏ها منتقل می‏شوند. به‌نظر می‏رسد در این شرایط، جهانی‌شدن دیگر یک انتخاب نیست؛ بلکه یک الزام است که از ذات تحول‏خواه بشر نشئت می‏گیرد؛ به‌عبارت‌دیگر، جهانی‌شدن آفرینشی نوین و حاصل انقلاب اطلاعات و پیدایش اندیشه‏های نوسازی و مرحله‏ای جدید در فرایند تکامل تمدن انسانی است که نظام موجود را به‌چالش می‏کشد و نظم و تحول نوینی را پایه‏ریزی می‏کند. این پدیده با فرسایش و نفوذپذیری مرزهای ملی و زوال فاصله‏ها همراه است و بر فشردگی زمان و مکان، وابستگی متقابل و شکل‏گیری جامعه شبکه‏ای تأکید می‏کند. یکنواخت‏شدن و استانداردسازی زندگی روزمره در سراسر جهان از ویژگی‌های بازر آن است.
 سه بخش کتاب عبارتند از:
– بخش اول: مبانی جهانی شدن و دولت – ملت
– بخش دوم: تأثیر ابعاد مختلف جهانی شدن بر حاکمیت دولت ها
– بخش سوم: بررسی تحلیلی نظریات دولت در عصر جهانی شدن
در بخش نخست در دو فصل به مبانی نظری جهانی‌شدن و دولت ملی و تبیین مفهومی این دو پدیده پرداخته‏ایم؛ در بخش دوم در سه فصل، ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پدیده جهانی‌شدن را با دقت، بررسی کرده‌ایم و درباره تأثیر هریک از آنها بر حاکمیت ملی به بحث پرداخته‌‏ایم. در بخش سوم نیز نظرها و دیدگاه‌های صاحب‌نظران مختلف درباره اضمحلال، تضعیف یا تقویت حاکمیت ملی در خلال جهانی‌شدن را محور بحث و بررسی قرار داده‏ایم و در پایان، ضمن جمع‏بندی مباحث ارائه‌شده، برخی راهکارهای پیشنهادی برای مواجهه اصولی با جهانی‌شدن را عرضه کرده‏ایم.   
این کتاب به قلم محمدجواد حق شناس، 272 صفحه با شمارگان 500 نسخه و قیمت 15000 تومان منتشر شده است. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در حال بارگذاری ...
preloader